donderdag 2 mei 2013

Vaaratlas voor Tomtom

Op dit moment zijn wij bezig de laatste hand te leggen aan de nieuwe versie van de "Vaaratlas voor Tomtom". Wij verwachten dat deze software ongeveer eind mei leverbaar zal zijn.

Het idee achter de Vaaratlas voor Tomtom is extra informatie op de Tomtom te tonen door icoontjes op de standaard kaart van de Tomtom te tekenen. Elke Tomtom heeft een aanraakscherm en zo kunt u deze icoontjes met een vinger aanraken waarna extra informatie wordt getoond. Informatie die dan voor de watersporter interessant is. Dit wordt dus geen vervanger voor bijvoorbeeld de Waterkaarten van de ANWB, maar maakt het wel mogelijk dat u uw Tomtom aan boord mee neemt om u zelf over het scherm te zien varen en bijvoorbeeld de doorvaarthoogte van een brug op te vragen.

Omgekeerd kunt u de Tomtom ook gebruiken waar deze voor bedoeld is, namelijk als auto-navigatiesysteem. Laadt uw Tomtom met bijvoorbeeld de adressen van havens met een winterstalling op het eiland Voorne-Putten en u rijdt ze dan in één middag af om te kijken of uw schip daar de komende winter een veilige plek kan vinden. Of wat dacht u van de locaties van gratis trailerhellingen in Noord-Nederland?

Op de Tomtom worden dergelijke punten op de kaart "Nuttige plaatsen" genoemd. Op andere systemen en in het buitenland noemt men deze punten Points of Interest of POI. Vandaar dat wij er voor gekozen hebben de nieuwe software om te dopen tot PoiSmart. Wij denken namelijk dat het idee achter de "oude" Vaaratlas voor Tomtom ook elders zijn nut kan bewijzen.

Om u vast een blik te gunnen op wat PoiSmart straks voor u kan betekenen staan hier een aantal schermafbeeldingen.

Alle POI zijn ingedeeld in zogenaamde "layers" of lagen. U kunt selecteren welke lagen van informatie u op uw Tomtom wilt gebruiken. Te veel informatie is namelijk ook niet altijd goed.

Daarom kunt u in PoiSmart ook op de kaart een gebied selecteren. Als u altijd in Noord-Nederland vaart, hoeft u geen nautische informatie te zien als u op familiebezoek in Limburg gaat.
Koppel uw Tomtom vervolgens aan uw pc en exporteer uw persoonlijke selectie rechtstreeks naar uw navigator. Dit dus zonder tussenkomst van de software die Tomtom daarvoor gebruikt. Hierdoor maken wij het mogelijk om snel een selectie te maken, op uw systeem te zetten en ook snel weer te verwijderen als u een andere selectie nodig heeft.

Naast de auto-navigatiesystemen van Tomtom zullen wij ook navigators van andere merken ondersteunen, zoals Garmin of Mio. PoiSmart is helemaal schaalbaar gemaakt zodat snel POI van andere regio of andere categorieën zijn toe te voegen en zodat ook gemakkelijk "plug-ins" voor het exporteren naar andere navigatiesystemen toegevoegd kunnen worden.

PoiSmart; slimme POI voor uw boot



1 opmerking:

  1. Zoals het er staat:"voegt alleen icoontjes toe". Kan geen vaarroutes uitzetten.
    Stem blijft maar roepen:"probeer om te keren, probeer om te keren" want je boot bevindt zich niet op de weg. Vaak vaar je door groene weilanden heen omdat niet alle watertjes in Nederland erop staan.

    BeantwoordenVerwijderen